Despre noi

Povestea începe în vara lui 2011.  O mână de chopperiști dornici să găsească și alți împătimiți cu care să împărtășească pasiunea pentru aceste frumoase bestii motorizate hotărăsc să facă primul pas și să se întâlnească. Aleg ca punct de întâlnire rondul din capătul străzii Maior Coravu, la un pas de Stadionul Național. În scurt timp, vestea că acolo se strâng motocicliștii se răspândește, iar participanții la întâlniri primesc și un nume: Chopperiștii de la Rond.

Și pentru că chopperului îi stă 

bine pe șosea, grupul începe să facă din ce în ce mai multe plimbări, iar membrii săi să se cunoască mai bine. În 2012, 

după un sezon moto plin, 

grupul de la Rond hotărăște să-și oficializeze statutul. După ce au lăsat motoarele la iernat, s-au dedicat construcției grupului, astfel că în decembrie ia naștere SlowRiders RC.

 

Numele SlowRiders nu e ales întâmplător. El este, în același timp, o descriere și un îndemn la responsabilitate pe șosea. Chopperele, motoare mari și grele, care se deplasează mai lent decât surorile lor nervoase de viteză, îi îndeamnă pe rideri să fie prudenți și responsabili, să se bucure de viteza redusă pentru că un drum care durează mai mult înseamnă o plimbare din care ai mai mult de savurat.   

Un an mai târziu, activitățile SlowRiders iau amploare și, în primăvară, odată cu sărbătorirea deschiderii sezonului, are loc o paradă care le dă membrilor grupului o idee care va prinde rădăcini puternice în anii ce vor urma. Astfel, luna martie a anului 2013 marchează prima ediție a SLOWRIDE the CITY, un eveniment anual care popularizează mersul pe motocicletă și, în același timp, îi responsabilizează de motocicliști, în spiritul SlowRiders.

Din 2013 până acum, SLOWRIDE the CITY a devenit o tradiție, crescând de la an la an. Evenimentul are loc în Piața Constituției, în cadrul Salonului Auto Moto București, și adună zeci de mii de vizitatori la fiecare ediție.

SRTC aduce în fiecare an parade moto impresionante, care au ajuns să depășească mia de participanți, precum și concursuri, petreceri și concerte. Interesul pentru eveniment a crescut într-atât de mult, încât în 2015 au fost organizate două ediții ale SLOWRIDE the CITY, una în primăvară și cealaltă în toamnă.

Pe lângă campania de responsabilizare desfășurată în rândul motocicliștilor, SlowRiders s-au gândit că este nevoie să contribuie și mai mult în comunitate. În acest sens, grupul a organizat cursuri și demonstrații de proceduri de intervenție în cazul accidentelor rutiere, campanii de donații în centrele de copii, iar din 2016 ia parte la Bikers for Humanity, o campanie în cadrul căreia motocicliștii construiesc case pentru oamenii nevoiași, alături de Habitat for Humanity.